Annons
Annons

120 årig otroligt vacker Djurgårdsvilla till salu med renoveringspotential :)

Denna otroligt vackra villa har 120 år på nacken och ligger så fint vid vattnet med en stor sjötomt om nästan 3000 kvm. Själva bostaden är på 631 kvm. Så nog får det plats med både studio och familj.

Den här beskrivningen på mäklarens hemsida berättar så fint om villans historia och hur den tidigare var placerad intill Djurgårdsbron innan den flyttades ut till Tynningö:

”Villa Björkudden stod tidigare på Djurgården direkt efter Djurgårdsbron på vänster sida.

Annons

Villan uppfördes som administrationsbyggnad till Stockholmsutställningen 1897 och ritades av arkitekt Fredrik Dahlberg och uppfördes av byggmästare CA Olsson. 1898 lät byggmästare Johan Sjöqvist flytta villan på pråmar ut till Tynningö för att uppföras på nytt. Sedan dess har den åtnjutits som sommarbostad för societeten, flyktingförläggning under andra världskriget, sommarskola för barn och fritidsnöje för nuvarande ägare”.

Sjonara renoveringsobjekt Mormorsglamour

Trapporna i huset är som små smycken i sig.

En hel del patina finns i huset. Och man kan verkligen hoppas att viss patina behålls, om det nu är möjligt, så att allt inte renoveras upp till toppskick. Men ska jag vara helt ärlig så är det nog många miljoner som går till att återställa denna byggnad till beboeligt skick. Så man hoppas verkligen att den som tar sig an detta projekt renoverar varsamt och är medveten om hur otroligt många timmar eller ja helt ärligt flera år som ligger framför i form av restaurering och återställande.

Ja som sagt ett drömboende om man hade flera tiotals miljoner på banken, obegränsat med tid att projektleda bygget och tålamod och jag hoppas att det hamnar i rätta händer, för vilket potential och vilket hus! Vad tycker ni?

För mer bilder och objektsbeskrivning besök Sjönära Fastighetsmäklare 

Fotograf: Louise Franzén 

Styling av: Louise Franzén & Lina Berge

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar