Annons
Annons

1500 löpmeter råspont + tips inför målning

1500 löpmeter råspont har målats… och hela helgen och kvällar har spenderats med målarbyxorna på. Planka efter planka, timme efter timme har det målats.

Ett tips till dig som ska måla mycket virke och inte vill få några märken på plankorna när de ligger och torkar, är att bygga en torkställning. Det gjorde vi med hjälp av klossar som vi ställde efter varje lager av målade plankor. På klossarna lade vi en regel lodrätt över virket. Se bild. Sen kan man lägga nästa lager med plankor, när det är klart, fortsätter du att bygga med klossar och reglar på samma sätt.

Annons

Lyckades snickra ihop några benbockar, efter många minuters klurande över vilka grader varje regel skulle kapas i för att det skulle bli rätt lutning. Har målat och målat och målat… hela helgen och kvällar… allt för att råsponten ska kunna sättas upp i ateljén. Men det är det värt!

Det som är så kul med detta projekt i kontrast till när vi byggde om huset för 5 år sedan är att då var jag höggravid och hade en ettåring som pockade på uppmärksamheten 24 timmar om dygnet. Men den här gången är jag med på ett helt annat sätt och älskar det! Dessutom är grabbarna så pass stora att de kan hjälpa till, om de vill förstås.

Den bästa presenten jag fått är faktiskt min egna skruvdragare, som jag använder massor. Är så glad för att jag kan själv och slipper vänta på att någon annan ska ha tid eller lust att genomföra alla projekt som surrar i huvudet. Så ett tips! skaffa en skruvdragare, det är suveränt att ha.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

6 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar