Annons
Annons

Kopparkruka av tidningsrester

Kommer ni ihåg den här? som jag visade förra veckan. Krukan gjord av en stor konservburk och lite tidningspapper. Nu har den piffats till lite extra med kopparsprayfärg. Jag tänkte även passa på att visa hur man gör i detta inlägg.

Annons

Du behöver: sax/magasin/ penna / papperslimstift /trälim eller limpistol / konservburk

Börja med att klippa ut en tidningssida från magasinet. Lägg en penna längst ner i en av kanterna, så att pennan/pappret  kommer att rullas på diagonalen, som bilden visar.

Se till att trycka till ordentligt, så att pappret kommer nära kanten på pennan.

Använd ett papperslimstift och limma fast fliken på pappret samtidigt som du rullar pappret till ett långt sugrör.

OBS! glöm inte att dra ut pennan från röret under tiden du limmar, så att du inte limmar in pennan i pappret. Men efter några misstag så märker man det 🙂

Glöm inte att pappret ska ligga så nära pennan som möjligt och samtidigt som du rullar upp pappret, limmar du insidan med papperslim. Avsluta med att limma fast sista snibben på pappret ordentligt. Upprepa samma procedur tills du har gjort tillräckligt med pappersrullar att täcka din konservburk med.

Använd limpistol alt. trälim och applicera det på konservburken, där du vill limma fast pappersrören. Tryck dit pappersrören, en för en och låt det torka någon minut innan du tar nästa.

Se till o klipp till pappersrören antingen i efterhand alt innan du limmar fast dem på burken.

När du täckt in hela burken med pappersrör och burken fått stå och torka, kan man om man vill, spraya den i valfri färg. Jag valde en kopparfärg.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

8 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar