Annons
Annons

Internationella vegandagen och recept på soppa med sötpotatis och romanesko

Idag är det internationella vegandagen och vad passar då bättre än att äta veganskt. Förut var jag av uppfattningen att varje måltid behövde innehålla någon form av kött för att det skulle vara en måltid. Men för varje år som går så försöker jag att äta mer vegetariskt och veganskt än tidigare. Jag äter som sagt fortfarande kött. Men absolut inte i samma utsträckning. För det är oftast den vegetariska/ veganska maten som är godast. Det är oftast så mycket mer smaker i maten tack vare allt grönt.

Annons

Så den internationella vegandagen till ära bjuder jag här på en vegansk soppa med romanesko. Som är en av mina favoritgrönsaker. Både för att den är så snygg och för att den är så där knaprigt god.

recept grönsakssoppa internationella vegandagen

Grönsakssoppa med Romanesko och sötpotatis

2 potatisar

1 sötpotatis

1 palsternacka

1 morot

1/2 romanesko

2 små gullökar

8 dl vatten

2 grönsaksbuljong

2 tsk chiliflakes

persilja

salt och peppar

Hacka löken och skiva grönsakerna i slantar. Börja med att steka löken i lite olja så den får en gyllengul färg. Häll på vatten i en gryta och lägg i alla ingredienser.Låt koka i 15 minuter och smaka av med salt och peppar, strö över lite chiliflakes och persilja.

recept grönsakssoppa internationella vegandagen

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar