Annons
Annons

5 supergoda recept med rabarber

5 supergoda recept med rabarber

Jag gillar att ta vara på de saker man har i trädgården. Och vi har några rabarberplantor på tomten just nu som ger rabarber varje år. De smakar som godast nu, de första av dem, innan stjälken blir för tjock. De är så där krispiga och frasiga. Med mycket smak i.

Annons

Under åren har det blivit några recept. Så här kommer mina favoriter genom åren.

Rabarberpajen. Den blir så himla god om man förkokar rabarberna någon minut i socker. Då tränger sockret in i rabarbern och det blir riktigt gott. Receptet på Rabarberpajen hittar du här.

rabarberpaj recept
En annan är uppväxt med en morfar som älskade kräm av alla de slag. Mormor gjorde ofta rabarberkräm på trädgårdens rabarber. Och det är riktigt gott fortfarande, med en liten klick vaniljglass så blir det som en ljuvlig dessert.
rabarber kräm

Varför inte göra rabarbersaft av de rabarber du har hemma. Perfekt för barnen eller om man bara är törstig på sommaren. Här hittar du även etiketter som du kan skriva ut och fästa på flaskan.

rabarber saft

Sen min favoritdessert som jag hade dille ett tag på. Gjorde den jämt som dessert. Cheesecake med rabarber, vanilj och färska bär. Den blir himmelskt god!

ocheese cake med rabarberch till sist. Rabarber och ingefärs chutney som passar till väldigt mycket. Supergott till grillat.rabarber-chutney-recept

Och nu så har jag varit ute i trädgården igen och plockat de första spröda rabarberna. För i helgen ska jag göra en god dessert med rabarbercurd. Men mer om det senare.

rabarber

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

3 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar