Annons
Annons

6 inspirerande projekt att göra i vit självtorkande lera

Ett projekt jag tänkt länge på är att göra saker i vit självtorkande lera. Satt och googlade på lite inspirerande projekt som man skulle kunna göra. Och hittade dessa superfina, som är gjorda i just självtorkande vit lera.

Annons

Har tidigare testat på att göra egen lera med saker jag hade hemma och den funkar finfint för de lite mindre projekten och blir sådär slät och fin. Annars hittar du lera i närmsta hobbybutik.

diy clay

Recept för vit självtorkande lera

1 dl majsstärkelse

2 dl bikarbonat

125 ml vatten

Häll alla ingredienser i en kastrull och koka på medelhög värme tills den tjocknar. Pass upp på slutet, då går det fort. Så passa kastrullen hela tiden samtidigt som du rör runt.

Häll över leran/degen i en skål och lägg över en blöt duk. Jag lät den stå i kylskåpet över natten men det går nog lika bra att använda den på en gång. Så fort den svalnat.

Leran går att torka antingen genom att den får lufttorka över natten eller så kan du sätta in den i 75 grader i ugnen under en timme.

diy clay

Varför inte göra en äggkartong som håller för alltid för dina smycken?
diy clay

Nyckelringar med fint dekorerade cirklar blir superfint. Se till att leran torkat ordentligt innan du sätter igång och målar den bara.

diy clay

En av de vackraste skedarna jag någonsin sett. Skedar av drivved och vit lera. Kanske lite klurigare än de andra projekten, men väl värt det när de är klara.

diy clay

Fina guldskimrande fjädrar piffar till det mesta.
diy clay

Att hänga ett sånt här fint vindspel i trädet i sommar skulle jag gärna göra.

 

Första bildens steg för steg beskrivning på de fina skålarna hittar ni här.

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar