Annons
Annons

6 tips för hur du planerar belysningen i hemmet

I förra nr av Rum Hemma gav jag mina bästa belysningstips. Det blev en hel del tips och till er som missade reportaget kommer det här igen.

Vad ska man tänka på när man väljer belysning till sitt hem?

1. Innan du köper den där vackra lampan. Testa hur den ser ut tänd. Ger den ett behagligt sken? Är den mönstrad? då kan det lätt bli mönster i skenet från lampan på väggarna. Är det en glödlampa utan skärm, kan det lätt bli ett hårt ljus, så glöm inte dimmer.

Annons

Bildkälla

Fler ljuspunkter

2. En annan viktig sak är att se över belysningen hemma. Vi väljer av vana ganska ofta en lampa som ska lysa upp stora delar av ytan. Exempelvis lampan över köksbordet och en stor lampa över vardagsrumsbordet.Ett vardagsrum behöver fler belysningskällor än exempelvis sovrummet. Så ett tips är att ha flera armaturer med något svagare ljus än ett fåtal lampor med stark belysning.

3. Använd dimmer för att enkelt kunna ändra ljusets styrka.

4. Med en ljusskena kan du enkelt rikta ljuskällorna till de punkter i rummet som behöver belysning. Tänk på de mörka hörnen, där kan du med fördel ställa en bordsarmatur för att lysa upp och skapa stämning. 

5. Om du vill se hur belysning påverkar rummet, är att gå runt med en armatur och lysa mot väggarna i olika riktning för att se hur ljuset påverkar rummet. Då är det enklare att se vilken typ av belysning rummet behöver och vad du sen behöver investera i för ljuskällor.

 Bildkälla

6. En av mina favoriter, glöm inte stearinljus. De ger ett behagligt och levande sken till rummet.

Bildkälla

Lycka till nu med att lysa upp mörkret 

———————————

Du kan även följa Mormorsglamour på Facebook och Instagram @mormorsglamour

 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar