Annons
Annons

Bastubygge

Något vi ångrade när vi byggde huset, var att avsaknaden av bastu. Men då såg vi plötsligt möjligheten att göra det när planerna på att bygga garage med ateljé och hobbyrum sattes igång.

Det skulle faktiskt få plats med en bastu. Så sagt och gjort, en bastu bidde det också. Så nu tillgodoses hela familjens önskemål i ett och samma hus. Så otroligt kul att faktiskt få möljigheten att börja från början och bygga utefter sina drömmar.

Annons

Bastupanelen är i Asp utan kvistar och golvet har samma klinker som resten av badrummet. I nästa vecka kommer leveransen av bastuaggregatet som kommer vara vedeldat. Vi har valt att ta hjälp av auktoriserade hantverkare från samma butik som vi beställde bastuaggregatet ifrån. Just för att garantier ska gälla och det dessutom känns bättre när fackmän installerar än en själv, då är sannolikheten större att allt blir rätt.

Det lilla fyrkantiga hålet ni ser är ölluckan 🙂 och leder direkt in till köket. Den ska täckas igen med en lucka som kan öppnas och stängas. Haha, inte min idé men är otroligt glad över att sambon kom på den. Det stora fönstret som vätter ut mot köket i kombination med den glasade bastudörren som tar in ljus från badrummet, gör att bastun inte alls känns särskilt mörk utan naturligt ljus strömmar in.

Någon gång framöver tänkte jag skriva flera inlägg om vad man ska tänka på när man bygger bastu, badrum och sen kanske ett för vad man kan tänka på när man ska bygga nytt hus. För det är en hel del och det skulle vara toppen att kunna dela med sig av all sin kunskap man samlat på sig under alla dessa år. Skulle det vara intressant, tror ni?

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena Nord



Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar