Annons
Annons

Amass restarurang i Köpenhamn- En kväll vi sent glömmer

   kopenhamn-stroget_5

I torsdags så åkte jag och Helena ut till utkanterna av Köpenhamn och åt middag på Restaurang Ammass. Båda vi älskar god mat och jag prioriterar hellre att äta en god middag än att köpa en ny tröja när jag är utomlands om reser.

Vi hade ingen aning om vart det här stället låg och på kartan såg det ut som att det låg i utkanterna. Enligt kollektivtrafiken så skulle det ta långt tid att ta sig ut till restaurangen och på något vis hade jag hittat att man kunde ta en färja från Operan som bara skulle ta några minuter.

Annons

Vi var så klart lite sena och i taxin på väg till Operan hetsade vi på chauffören som gjorde sitt bästa för att hinna i tid. När vi nästan var framme så tittade Helena på sin mobil och vi insåg att vi inte alls behövde ta någon färja, utan den låg bara någon kilometer fram från där vi var. Jag som trodde att vi skulle ut i Köpenhamns skärgård på en liten ö och äta, hade lyckats få allt på bakfoten.

Det är lite så med mig, det blir lite hoppsan hejsan. Så istället för att nästan inte hinna med färjan, så var vi istället 45 minuter tidiga. Så restaurangen hade inte ens hunnit öppna.

kopenhamn-stroget_7

Det gick såklart ingen nöd på oss. För utanför restaurangen hade de odlingslådor där de odlade alla möjliga sorters ätbara växter och blommor. Precis vid vattnet. Helt fantastiskt!

kopenhamn-stroget_9

Det kändes som att Ammass största önskan var att få en stjärna i Michelin guiden. De serverade smårätter en och en, vackert upplagda. Men det var lite av det där sista som saknades hela tiden. Det där som knappt går att ta på men som gör att rätten lyfts ytterligare ett snäpp.

Men det är alltid en upplevelse att äta på dessa restauranger, det blir en helt annan upplevelse än vad man är van vid och något att rekommendera.

kopenhamn-stroget_10

Helena som satt närmst köket hoppade en halvmeter från bordet ungefär sådär 20 gånger under kvällen. För köket låg öppet i lokalen så man både hörde och såg vad de gjorde hela tiden. Och ungefär sådär 20 gånger under kvällen skrek hela kökspersonalen -”Yes, chef”! i militärisk hög stämma. Och det var lika roligt varje gång. Men kanske inget för den som vill ha matro 🙂

kopenhamn-stroget_11

Lokalen var en gammal industrilokal som inretts stramt med snygga möbler, där palmkragarna fyllda med gamla glasflaskor mjukade upp.

Ja det var en kväll jag sent kommer att glömma.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar