Annons
Annons

Att skita i måsten

En av de saker jag har svårt med, är när saker och ting förväntas av en. Förhållningsregler som är outtalat att man ska följa, som till exempel att till första advent ska alla stjärnor hänga i fönstren. Det är är lika självklart som att man inte har kvar julpyntet till sommaren. Man ska ha adventspyntat senast den första advent och avslappnat sitta i sin soffa tillsammans med vänner, dricka glögg och bara vara.

Annons

Jag blir nästan tvärt om när det förväntas saker av mig. Det är som att jag i ren protest skiter i att hänga upp stjärnorna. Tycker faktiskt att mycket av det där roliga som jag förknippar med kreativitet, förtas när det kommer till saker som förväntas av en, saker som ”måste” göras. Hela den kreativa processen blir som ett krav, istället för lustfyllt.

Så jag har faktiskt fortfarande inte hängt upp stjärnorna i fönstret. Tur att jag redan förra månaden pysslade lite. För det är skillnad på att hänga upp en julstjärna eller att pyssla. Pysslet bestämmer jag själv över hur mycket eller lite jag vill göra, att hänga upp julstjärnor är bara ett krav. Sanningen är att pumpan från Halloween fortfarande står på trappen. För mina senaste veckor har varit helt upp och ner och det har varit barnkalas hela helgen och fullt upp på jobbet, att fixa det minsta adventspynt i lugn och ro har liksom inte funnits på min att göra lista. Det har varit för många andra punkter som varit viktigare på den listan.

Men nu kan jag faktiskt inte dra ut på det här längre, jag måste stressad hänga upp de där stjärnorna i allafall, senast i kväll, just för att i morgon kommer lokaltidningen över för att göra julreportage.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

2 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar