Annons
Annons

Bästa julklappen någonsin!

På julafton öppnade jag ett kuvert från min mor och far, det innehöll ett kort med information om att jag skulle få gå på en helgkurs i silversmide hos silversmeden Lena Lindstedt tillsammans med min mor. Jag blev så otroligt glad att jag bara hoppade av glädje.

Till slut så var det äntligen dags! Så i helgen har jag, min mor och två tjejer fått silversmida i två hela dagar. Ovanför här ser ni en helt suverän serie över en kvinnas ”liv”, från flicka till efter barnafödande 🙂 tycker den är så rolig och klockren. Denna gjord inför en utställning av Lena Lindstedt.

Presisionsarbete, hamra, löda, slipa
Som vanligt velade jag fram och tillbaka, och ändrade design på armbandet minst 5 gånger. Men till slut lyckades jag faktiskt få ihop ett armband, örhängen och en berlock med min sambos och barns namn på.
De andra tjejerna Cristina, Tuula och min mor Monika gjorde så otroligt fina saker och jag måste poängtera att det var första gången alla arbetade med silver.
1. Monika berlock och armband
2. Cristina ring och armband
3. Tuula ängel, örhängen i form av blad, saltsked
Innan denna kurs hade jag en föreställning om att man mest kunde göra smycken i silver, men inser nu hur otroligt mycket man kan göra med detta material.
Desto mer jag får pröva på hantverkskonsten, desto mer respekt, förståelse och ödmjukhet får jag inför hantverkare. Nu förstår man verkligen på ett annat sätt hur mycket tid och kunskap man behöver för att utföra hantverket.
Önskar er alla en bra dag
Kram
Helena
Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

5 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar