Annons
Annons

Beskrivning stjärnan

Då var det dags för beskrivningen av hur man gör denna stjärna som jag visade i går.

Du behöver: 

Sax

dubbelhäftande tejp

påsklämmor

lite tjockare papper

håltagare

Skrivare

Självhäftande ringar av plast (behövs inte men är till för att förstärka vid hålen)

Annons

Vi börjar med en gratis mall att skriva ut. Jag skrev ut detta direkt på det lite tjockare pappret, tyvärr har jag ingen tjockleksanvisning. Men pappret bör vara lite tjockare än skrivpapper. Tillräckligt tjockt så att du enkelt kan vika det och ändå behålla styrseln i det. Klicka på mallen ovan, så du får den i A4 storlek och skriv ut på det papper du ska använda. Du behöver skriva ut 17 st sidor av denna mall. 

OBS! du behöver 17 st av den stora mallen och 8 av den lilla mallen.

Klipp ut alla delar noggrannt. Jag använde faktiskt en pappersskärmaskin för att få raka kanter och för att det skulle gå hyfsat fort. Vik efter de markerade linjerna och klipp upp flikarna i nederkant på stjärnspetsenLimma eller sätt dubbelhäftande tejp på långsidan och klistra ihop stjärnspetsarna.

Använd dubbelhäftande tejp till att fästa kantförstärkningsbitarna. Ringen runt den lilla stjärnspetsen och de fyra flikarna runt den större spetsen. (ser ni att jag använder två olika sorters dubbelhäftande tejp beroende på om jag sätter ihop stjärnspetsen eller klistrar på förstärkningarna. Jag upplevde att detta var det enklaste sättet)Så här ser spetsarna ut efter att du klistrat på förstärkningen.Nu är det dags för att göra hål i spetsarna. Varje flik ska ha ett hål i mitten. Som bilden visar. Förstärk varje hål med förstärkningsringar av plast. Ni ser hur de ser ut två bilder längre ner.

OBS!! innan ni börjar montera ihop stjärnspetsarna. Numrera de stora stjärnspetsarna från 1-17. Detta för att det ska gå enklare att montera ihop allt. 

Sätt ihop nr 1-8 av de stora spetsarna med påsklämmor så de bildar en ring.

Nästa steg är att montera ihop nr. 9-13 av de stora stjärnspetsarna som bilden ovan visar.Nu ska du ha en ring med 8 spetar och ett kors med fem spetsar. Som bilden visar ovan.

Lägg korset över ringen och fäst ihop med påsklämmor.
Vänd på stjärnan och fortsätt att montera spetsarna. Det är nu det blir lite klurigt. Så följ dessa anvisningar noga. Så får du snabbt ihop det. 

Spets 14 monteras ihop med spets 1

Spets 15 monteras ihop med spets 5

Spets 16 monteras ihop med spets 7

Spets 17 monteras ihop med spets 3

Spets 14-17 monteras ihop med varandra och spets 18 är aldrig monterad eftersom här blir det ett hål. För glödlampa och upphängning. 

Nu ser ni att det är trekanter kvar att täcka och där passar de 8 små spetsarna perfekt. Montera fast de små spetsarna över triangelhålen och stjärnan är sen klar!

Ni får som alltid gärna höra av er om ni har några frågor eller om ni bara vill visa era projekt! Det är alltid lika kul att se.

Denna stjärna är inget som jag själv kommit på utan denna stjärna är ett gammalt hantverk och beskrivningen har jag hittat i Julboken från ICAs förlag 1986.

Beräknad tidsåtgång för att göra denna stjärna? För mig tog det ungefär 3 kvällar. 

 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

30 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar