Annons
Annons

Dag 20: Tryffel med mörk choklad och rostade pumpakärnor

Så idag var det dags för mig att ta över stafettpinnen och The Creative Collectives julkalender. Igår visade Malin från Pastill de allra finaste textiltrycken och en leksaksförvaringspåse som jag gärna testar att göra själv.

Annons

När det kommer till att få och ge bort saker så uppskattar i allafall jag mest de saker som jag fått av andra som de själva har gjort. Därför tänkte jag visa hur man enkelt kan göra sina egna tryfflar. För en annan som är allergisk mot nötter så sitter jag alltid och dreglar över alla julrecept, men många av dem innehåller just nötter. Men inte detta, även om man skulle kunna tro det. För istället för nötter så använder vi pumpakärnor.

recept tryffel med mörk choklad och pumpafrön

Om man sen vill ge bort chokladen så är det alltid lite trevligt om man slår in den i en fin ask med lite fint papper i botten. Det förhöjer hela känslan.

recept tryffel med mörk choklad och pumpafrön

Så receptet undrar ni kanske då över:

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g  Smör
  • 300 g mörk choklad helst 50-60% choklad
  • 1 dl kvarg
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 krm havssalt

Börja med att koka upp grädden och smöret. Ställ sedan av kastrullen och lägg i chokladen i små bitar, när chokladen löst upp sig så häll i kvargen. Rör runt.

Häll upp chokladen i en form som är 10*20 cm och strö rostade pumpakärnor som du blandat upp med havssalt över chokladen. Ställ sen in allt i kylen i 4 timmar minst.

Detta toppenrecept hittade jag hos Arla.se

recept tryffel med mörk choklad och pumpafrön

Hur räddar man upp en tryffel smet som skurit sig?

Oftast när jag ska baka eller göra godis så går det inte alltid så bra… Denna gång var inget undantag och allting skar sig och blev sådär klumpigt och simmigt när jag hade smält smöret med chokladen. Då tog jag till ett litet husmorsknep.

Jag värmde upp ungefär en kapsyl med ättika på spisen och hällde i smeten. Sen mixade jag chokladsmeten med mixer och det blev helt perfekt efter det. Så det är mitt bästa tips. Ge inte upp om det skär sig. Det går att ordna till.

recept tryffel med mörk choklad och pumpafrön

Nu går stafettpinnen över till Musqot som imorgon visar något inspirerande projekt eller recept. Det ser jag verkligen fram emot. Och här kommer hela listan på deltagarna som varit och kommer ända fram till jul.

The Creative Collective Sweden Creative Calendar 2016

1 Gina / Willowday 

2 Brittany / the House that Lars Built 

3 Karin och Freja / Pysselbolaget 

4 Mina / Mini Piccolini

5 Lina / Lina by the bay

6 Helena / Craft and Creativity

7 Helena / Mormorsglamour

KRIIS Kitchen

9 Helena / Hemma med Helena

10 Sweet Paul

11 Gina / Willowday

12 Sofia / Mokkasin

13 Karin och Freja / Pysselbolaget 

14 Gröna Skafferiet

15 Sofia / Hildas

16 Babes in Boyland

17 Helena / Hemma med Helena

18 Kreativa Karin

19 Malin / Pastill

20 Helena / Mormorsglamour

21 Musqot

22 Mina / Mini Piccolini

23 Åsa / At My Casa

24 Sofia / Hildas

Du kan även följa oss här:

Facebook

Instagram

Pinterest

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar