Annons
Annons

Dekorera med grönt till jul

Egentligen tycker jag inte att man behöver så mycket julpynt, utan man kan ordna det mesta av julstämningen med lite grönt, såsom mossa, grankvistar och vackra kransar. Tänkte därför att jag skulle visa några inspirerande bilder där man pyntat genom att använda sånt som redan finns i naturen.

Annons

Min favoritbild när det kommer till jul är denna hemma hos Helt enkelt. Där hon tagit en stor lykta och fyllt botten med mossa, ställt in en liten rumsgran, ett blockljus och ett vitt rådjur. Svårare än så behöver det inte vara.

juldekoration

Fotograf: Anna-Malin / Helt enkelt

Något som absolut sätter julkänslan är julkransar! De är fina både ute och inne. Här tycker jag faktiskt att man kan ta i lite och göra riktigt stora kransar som vågar ta plats.

juldekoration blomkrans

Fotograf Wing Ta of Canary Grey / Merry Look book

Denna bild visar verkligen att det inte behövs så mycket för att få till julkänslan. Med en enkel grankvist i en stor vas får du till julstämningen.

juldukning

Fotograf: Pia Ulin / Stylist Lotta Agaton för Blossa glögg

Sen finns det en hel drös med idéer på vad man kan göra om man inte vill göra en traditionell blomsterkrans till julen. Man kan göra som på bilden nedan och skapa två halvmånar som man monterar på väggen. Effektfullt och vackert!

julkrans

Fotograf: Anastasia Benko

Förutom gröna inslag så är det få saker som skapar julstämning så bra som belysning. Går gärna all in med ljusslingor som jag sätter eller lägger lite överallt i huset. En idé är denna som är så fin och enkel. Att lägga en ljusslinga i glasburk med lite mossa.

juldekoration med ljusslingor

Bild: Granit

Sen den sista idén är att borra ett hål i en träplatta och sätta i en gren i den. Så blir det små dekorativa granar att ställa ut som dekoration på borden.

juldekoration diy julgran

Bildkälla: vt wonen

DELA (97)
PINNA (99)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar