Annons
Annons

Det damp ner ett brev från mig själv. Skrivet för 20 år sedan.

Det damp ner två kuvert i brevlådan igår. Två vita kuvert med helt olika innehåll. Det ena brevet innehöll Åhléns senaste katalog med fina bilder stylade av Emma Persson Lagerberg. Miljöer som verkligen inspirerar.

Annons

I det andra kuvertet låg det ett brev och i det kuvertet låg det ytterligare ett kuvert. Ett brev postat till mig själv för 20 år sedan, alltså 1994, skrivet samma sommar som fotbolls-VM i USA och en bronsplacering. Postmuseum hade under 20 års tid arkiverat detta och nu skickat ut det. 

Samma sommar hade jag varit på Vattenfestivalen och där lyckats fått med mig ett kuvert som skulle fyllas med saker som skulle öppnas 20 år senare.

Men vilken chock eftersom jag helt glömt bort detta och nu satt jag med ett kuvert i händerna med 12 sidor skrivna till mig själv, från en 13 årings perspektiv. En trettonåring som precis kommit in i tonåren, som precis hade varit på seglarläger under sommaren. Den där osäkra lilla tjejen som gärna hade velat bli längre. Vars klasskompis som var skitsnygg i glasögon, hade varit tillsammans med en kille som liknade Edward Furlong. En 13 åring som inte ville börja högstadiet.

En tjej som precis gjort slut med sin kille och som ville vara fri.

Tänk om man bara kunde få krama om den där 20 år yngre Helena. Försäkra henne om att tonårsförälskelserna och allt hon fått gå igenom i livet, skulle göra henne starkare. Att hon till slut skulle träffa den där omtänksamme killen, som uppskattade henne för den hon var och som ville henne väl. Att livet alltid är en prövning men att man tar sig starkare genom prövningarna och alla de där klumpiga sakerna som hon gjorde, och skämdes för,  att det till slut skulle bli en del av henne.

I brevet hade jag även bifogat några fina tankar ur boken ”tanke efter tanke”. Så jag avslutar detta inlägg med en tanke som många både i tonåren och resten av sitt liv skulle ha med sig.

”Det är mänskligt att fela, somliga är mer mänskliga än andra”

Ett stort tack till Postmuseum som gjort det möljigt. Vilken upplevelse att få uppleva sina tonår än en gång, om än så för några minuter.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

7 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar