Annons
Annons

Det hemliga fönsterputsreceptet

Det vanligaste sökorden som söks efter innan man hamnar på Mormorsglamour är Fönsterputsmedel. Så jag tänker att jag lägger ut det igen, till alla er som vill putsa era fönster med toppenresultat och dessutom med saker man har i skafferiet. Jag fick receptet av en fönsterputsare för många år sedan och använder det än. Tycker det är super och gör putsningen mycket bättre och lättare än med medel man hittar i affären.

Annons

Recept på fönsterputsmedel

5 dl varmt vatten
Några droppar Yes diskmedel
Halv kapsyl ättika

Blanda alla ingredienser i en sprayflaska och sätt igång.

Några tips när du putsar fönster:

– Se till att ha rena trasor att torka av skrapan med och när du vill få bort fönsterputsmedlet som lagt sig på kanterna. (bra att ha en trasa som inte luddar)

– Är det svårt att få bort fettfläckar från små barnhänder eller liknande? Använd en svamp, den mjuka sidan och gå över fläcken med lite fönsterputs och putsa igen med skrapa.

– När du ändå håller på, se till att torka av fönsterblecken och fönsterbrädorna så att smuts och pollen försvinner.

– Se till att inte putsa fönsterna i direkt solljus.

Har ni några bra tips att dela med er av? Skriv gärna i kommentarerna nedan. Det är så kul när man kan lära av varandra. Vet att vissa använder tidningspapper, andra fiberdukar. Ja det finns alla möjliga sätt att putsa på. Men en sak är säker, ni kommer älska detta fönsterputsmedel.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

4 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar