Annons
Annons

Det viktigaste uppdraget jag någonsin fått

Jag vet inte ens hur jag ska börja det här blogginlägget. Jag skulle vilja skriva så mycket, men vet inte hur mycket jag kan berätta. Utan att det blir för personligt.

diakonia citatkort

För ett år sedan kontaktade Diakonia mig och undrade om jag ville formge ett citatkort som de skulle sälja i deras gåvoshop. Genom att köpa citatkortet så bidrar man med pengar till Diakonias olika stödprojekt runt om i världen som syftar till att hjälpa, utbilda och stödja människor.

Vi fick möjlighet att uttrycka oss på vilket sätt vi ville. Men till varje kort skulle ett citat tolkas. Rana som är 18 år och bor i Gaza har sagt de orden som jag tolkat i bilden till citatkorten. Orden lyder så här:

”Jag är vid liv,

för döden är den lättaste utvägen

och livet den svåraste”

Rana, Gaza

Orden träffade mig rakt i hjärtat som efter många år av utbrändhet nu har kommit tillbaka på benen. Jag antar att Rana har gått igenom ännu tuffare saker än utbrändhet. Men det är de saker som varit den svåraste tiden i mitt liv och de orden hon säger beskriver så den hopplöshet som finns i kroppen när den sista energin har försvunnit.

diakonia citatkort_2

Detta är inget ni märkt av i bloggen. Bloggen har fått varit min fristad under de tuffa åren och helt ärligt så visste jag inte hur mycket jag skulle våga dela med mig av min historia.

Idag vågar jag skriva om det, för idag har jag tagit mig ur det och är tillbaka. Vilket är som att bli pånytt född. Jag har fått börja om med det mesta i mitt liv, alltifrån att våga träffa människor, kunna gå och handla mat. Få nya vänner, för de jag hade innan jag gick in i i de tuffa delarna i mitt liv. Orkade inte finnas där, när jag aldrig orkade höra av mig. Och jag förstår dem.

Jag är tacksam över det liv jag lever idag och vet att jag tjatar ofta om att ta tillvara på de små stunderna i livet.

Och det handlar om så små saker som att kunna gå upp ur sängen och lämna sina barn på skolan eller ta en promenad i naturen. För det har funnits tider då det inte fungerat och den enda utvägen har varit att ligga kvar i sängen.

diakonia citatkort_1

Med denna erfarenhet i livet så beundrar jag så folk som tar sig igenom krig och fattigdom och har kraft till att bygga upp ett nytt liv igen. Med allt vad det innebär.

I min familj har vi alltid pratat om människors lika värde och det är något som jag tagit med mig hela livet. Det finns få saker i livet som jag håller så högt som att man ska se allas lika värde. Jag tror att alla gör så gott de kan utifrån vad de varit med om och vilka förutsättningar de haft i livet.

Varför valde jag då att gestalta Ranas ord med ett par händer som ber? Jo, för att jag tror att när hoppet knappt finns kvar. Så är den sista utvägen att vända sig till en högre makt och be om andra förutsättningar i livet. Vare sig man är troende eller ej…

sovrum-liggande-lagupplost-webb-1245-1307

Ni måste bara få se de andra konstnärernas bidrag till citatkorten. Superfina allihopa och man är fascinerad över hur samma uppgift kan tolkas på så olika sätt.

Annons
DELA (0)
PINNA (0)

2 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar