Annons
Annons

Digital detox- Avgiftning av familjen i en vecka

Denna vecka har vi bestämt i familjen att vi ska ha digital detox. Det vill säga ingen iPad, ingen dator, inget Netflix, youtube eller play kanal. vadtyckerni1

I vanliga fall så har barnen två speldagar i veckan. Men det har på senaste tiden blivit fler dagar än så och jag upplever att barnen blir sämre och sämre på att leka tillsammans. I takt med att den digitala världen kommer in i våra liv, så försvinner uppfinningsrikedomen och nyfikenheten.

Annons

Så jag blir lite rädd. Rädd att dagens barn inte klarar av tristess och att fantasierna och kreativiteten försvinner, dessutom upplever jag att barnens sociala förmåga blir sämre ju mer de får vara uppkopplade. Något som också blir så tydligt är att spelen ger en snabb kick och bekräftelse som är svår att få i det vardagliga livet.

Upplever själv under de perioder när jag varit som mest uppkopplad att jag blir blasé och upplever att jag aldrig känner mig riktigt nöjd. En krypande känsla i kroppen. Att det ska gå fortare, fortare och fortare.

Så i går så började vi med att plocka undan paddorna och Smart tv:n. Jag och sambon får bara vara uppkopplade under arbetstid. Men så fort dagen är över måste vi stänga av internet. Det är då man inser hur ofta man går in och slösurfar. Så fort det är det minsta tråkigt eller jag väntar på något. För att inte tala om hur många gånger jag tittar av mailen per dag. Istället för att schemalägga det med kanske tre tillfällen per dag och sedan beta av dem i lugn och ro.

Jag tycker detta är en svår nöt att knäcka och är riktigt nyfiken på hur ni gör i eran familj och hur ni upplever det digitala livet.

Hur gör ni med surftiden i familjen och med barnen? Hur påverkas ni som familj? Märker ni skillnad på familjen när ni är mycket uppkopplade och när ni är mindre uppkopplade?

Ja många frågor. Men detta är något som upptar mycket av mina tankar. Så det skulle vara så kul att höra.

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

4 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar