Annons
Annons

DIY: Bygg en säng av lastpall – vilka lastpallar kan man använda som inte är giftiga?

 

 

Idag står det filmning på schemat till Diakonia. Till detta projekt behövde jag en säng och för att snabbt trolla fram en i ateljén där jag skulle filma så lastade jag in lastpallar och lade på varandra. Jag har en hel del utanför huset. För man vet aldrig vad man kan behöva dem till. Huruvida lastpallar är giftiga eller ej, försöker jag reda ut lite längre ner i texten.

Annons

Diy projekt säng med lastpallar

Min fina vän Ellen var förbi idag och hjälpte mig, hon fick vara handmodell idag. Hon höll på att skratta ihjäl sig när hon såg mig, det gick nog lite fort i morse när jag gick upp ur sängen. Med ett stort rufs i håret, olika strumpor med hål i och sen hade jag på något konstigt sätt lyckats spilla gröt på halva byxorna utan att lägga märke till det.

Hahaha… det blir lite så här när man är van att jobba själv. Det går lite fort på morgonen.

Diy projekt säng med lastpallar  Europallen, eller SJ-pall och EUR-pall som den också kallas, tillverkas i Europa. De här pallarna är inte ytbehandlade och kan därför användas med gott samvete om du är sugen på att bygga en möbel då de inte varit i kontakt med gift. För att vara helt säker – köp lastpallar av en auktoriserad återförsäljare.

Vet att det alltid blir en himlens massa diskussion så fort man använder lastpallar. Huruvida de är giftiga eller ej.

Men det man ska tänka på är att en del lastpallar impregneras med diverse giftiga ämnen. Så att skadedjur inte ska trivas i dem.

Vad jag förstår så ska Europapallarna, EUR och SJ pallarna vara utan impregneringsmedel och därför ofarliga. Sen vet man dock inte om det har transporterats giftiga ämnen på pallarna. Därför kan man aldrig vara helt säker.

Om man vill vara superduper noga så är bästa tipset att köpa direkt från auktoriserad återförsäljare.

 

Fler lastpallsprojekt att inspireras av:

Gör en lastpalls soffa

Hängande hammock av lastpall

Bygg ett vardagsrumsbord av lastpall

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (11)
PINNA (0)

1 kommentar

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar