Annons
Annons

DIY- Gör din egen coola Darth Vader kaffemugg

Nu äntligen har jag funnit tid till att lyckas pyssla lite. Fick en idé häromdagen om att göra om det vita porslinet jag har hemma. Så jag testade på en mugg först och nu har jag fått mersmak, här ska dekoreras muggar med diverse guldmotiv.

Vad behöver man för att göra detta?

– Slät porslinsmugg

– Färgfolie som kan härdas i ugn till porslin. Jag hittade mina här.

– sax

– kniv

– Penna

– Skärbräda

– En skål med vatten

 

Annons

Börja med att rita upp det motiv som du vill ha på muggen. (Jag hade skrivit ut en bild på Darth vader som jag förde över till färgfolien med transferpapper)

Klipp ut figuren, är det små konturer att få ut så använd en kniv och skär försiktigt ut konturerna.Lägg porslinsfolien i vatten och ta försiktigt bort skyddspappret.

Sätt foliefiguren på porslinet där du vill ha det och tryck försiktig med fingrarna alt. en liten trasa bort bubblor och vatten. Viktigt är att se till att det inte finns något damm mellan folie och porslin.

Låt torka i 24 timmar och härda i ugn. På min folie stod det att man skulle härda den i ugn på 180 grader i 30 min. Sen skulle porslinet stå kvar i ugnen tills ugnen svalnat. Men se till att läsa instruktionerna ordentligt, då detta kan variera beroende på fabrikat.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

40 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar