Annons
Annons

DIY- Gör en egen Griffeltavla och skapa ordning i kaoset.

diy Griffeltavla by mormorsglamour

Som jag tidigare skrivit så försöker jag att få lite mer struktur här hemma. Försöker att planera saker lite mer än tidigare, för att vardagen ska flyta på bättre. En annan som alltid tagit dagen som den kommer och det är lite hejsan hoppsan mest jämt, börjar nu inse att jag behöver lite mer struktur. Det är som att jag tycker att struktur är skönt, det underlättar. Även om en annan del av mig nästan får gåshud så fort jag nämner struktur och planering. Som ni gissade i det här inlägget så var det en griffeltavla jag skulle göra. En griffeltavla med magnetfärg, så den även går att använda med kylskåpsmagneter. diy Griffeltavla by mormorsglamour

På griffeltavlan har jag även spikat i en spik så jag kunde hänga upp familjekalendern från Granit. Det är en sån där bra sak, där man har en flik för varje person i hushållet. Inser att det börjar behövas nu när barnen går på fotboll, hockey, innebandy och gymnastik och alla saker som tillkommer inom skola och födelsedagar. Jag vet inte hur det blev så att barnen fick så många aktiviteter, jag som sa att vi högst skulle göra två saker i veckan…

Annons

Det bästa med att göra en egen griffeltavla är att man kan bestämma själv vilken storlek som behövs.

Hur gör man en Griffeltavla då? Du behöver:

4 mm tjock plywood i önskad storlek. (Min är 170*90cm.)

Grundfärg

Griffeltavelfärg

Magnetfärg

Jag målade med denna som hade båda funktionerna i ett.

Pensel i syntetmaterial

Jag sågade till plywooden direkt i byggvaruhandeln till önskad storlek. Smidigt och enkelt och kostar bara några extra kronor.diy Griffeltavla by mormorsglamour

I och med att träet är obehandlat när man köper det i byggvaruhandeln skulle det dra åt sig väldigt mycket färg om man målade på skoltavelfärgen på en gång. Därför är det alltid bra att grunda ytan innan man sätter igång att måla med skoltavelfärgen. Att grunda betyder att man målar hela skivan med en grundfärg innan man går på med den riktiga färgen. Jag tycker inte att man behöver ta en grundfärg just utan det går lika bra att ta överbliven färg för trä om man har något över.

diy Griffeltavla by mormorsglamour

När grundningen är över och har torkat ordentligt är det dags att gå över med skoltavelfärgen. Enligt min burk så skulle ytan behandlas tre gånger. Dvs. den skulle målas tre gånger med torktid emellan. Så det tar några dagar innan den är klar. Men det är kul! Så testa vet ja!

diy Griffeltavla by mormorsglamour

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

4 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar