Annons
Annons

DIY gör en egen kransstomme i önskad storlek

I förra veckan så band jag två kransar till Pella som skulle göra ett jobb hemma i ateljén. Hittade då det bästa och enklaste tipset på hur man gör en kransstomme på någon minut hos Miens.org, som man sen kan anpassa till olika storlekar. Var bara tvungen att dela med mig, för det var så sjukt enkelt.

Annons

Tänker att detta knep passar superbra till midsommar. En stor och vacker midsommarkrans över matbordet.

DIY enkel kransstomme

På bygghandeln köpte jag rörisolering, betalade 7 kr för en rörisolering. Sen behöver man eltejp eller något annat att tejpa med. Men eltejp är rejält hållbar.

När man har rörisoleringen framför sig så ser man att det går en skåra längs med hela rörisoleringen. Jag öppnade upp den skåran. För mig funkade det att använda fingrarna, annars kan man använda en sax eller kniv. Detta gör att isoleringen blir lite lättare att böja.

DIY enkel kransstomme

Böj isoleringen till en ring och tejpa fast skarvarna med eltejp.

Voila! Klar! Nu är det bara att binda på de blommor och blad som du vill ha till kransen.

Testade även att göra en större krans och använde mig då av två isoleringsrör istället. Från och med nu så kommer jag bara att använda mig av detta knep när jag behöver kransstommar och ska binda stora kransar.

DELA (0)
PINNA (100)

1 kommentar

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar