Annons
Annons

DIY: Gör en lampskärm med blommor som skvallrar om våren

Jag vet inte varför jag mest har tankar på blommor, trädgård och vår. Men det kanske är för att jag såg Mandelmanns trädgårdar på play igår och fick så mycket vårkänslor. Eller så är det för att ljuset börjar komma tillbaka? Men det fick mig iallafall att tänka på lampan som jag gjorde för något år sedan.

Hade turen att komma över en stor ask med ljusmanschetter med plastblommor på second hand butiken för 30 kr. Det är knappt någon som använder dessa längre. Därför är det perfekt att fynda på loppis.

Fick även med mig fina servettringar med plastblommor. Ska definitivt användas till någon dukning framöver.

Annons

Hur gör man?

Lampstommen är gjord av två olika gamla lampskärmar där jag tagit bort tyget och strippat ner dem till bara stommen.

Den ena lampstommen vände jag upp och ner på och band ihop den med den andra lampstommen. Efter det hade jag fått till stommen och då är det bara att sätta fast ljusmanschetterna med ståltråd som du surrar runt skelettet på lampskärmen. Fortsätt tills blommorna tar slut eller tills du tycker det räcker.

Varför inte klä in precis hela lampstommen i plastblommor?

Lycka till nu med att förändra de gamla lampskärmarna till något nytt. Och om ni gör någonting. Hör gärna av er och visa. Det är så kul att få ta del av alla era fina saker.

 

DELA (0)
PINNA (100)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar