Annons
Annons

DIY: Gör en skir vacker lampa av gamla lampskärmar och en gardin

Gör en vacker skir lampa av gamla lampskärmar och en skir gardinVisade tidigare vad man kunde göra med gamla lampskärmar och en massa plastblommor och lovade att visa en annan variant på lampa. Nu så är den klar. En skir variant av lampa, fast med samma stomme som den tidigare.

Annons

Med en skir gardin har jag gjort en helt annan variant. 
lampa-gamla-lamskarmar-diy-pyssel_2Vad behöver man?

Två lampskärmar som passar någorlunda ihop

skir gardin eller skirt tyg

snöre

säkerhetsnål

symaskin

lampsladd
lampa-gamla-lamskarmar-diy-pyssel_3 Dessa har jag köpt på loppis. Det brukar finnas massor av dessa varianter att få tag på. Men de har oftast tyg på sig. Så börja med att ta bort tyget från lampstommen. lampa-gamla-lamskarmar-diy-pyssel_4Montera därefter ihop de två lampskärmarna. Jag använde genomskinlig tråd för att knyta ihop dem med varandra. lampa-gamla-lamskarmar-diy-pyssel_5Mät hur lång tygstycket behöver vara för att täcka lampskärmarna och så du kan knyta ihop änden. Sy ihop långsidorna och därefter syr du en kanal på en av kortsidorna. Som du sen kan dra igenom ett band.
lampa-gamla-lamskarmar-diy-pyssel_6Dra igenom bandet genom kanalen. lampa-gamla-lamskarmar-diy-pyssel_8Trä på tygstycket på lampskärmen.
lampa-gamla-lamskarmar-diy-pyssel_9Dra åt bandet så mycket du kan i överkant så det sluter om lampskärmen.lampa-gamla-lamskarmar-diy-pyssel_10Knyt ett band i slutet av skärmen
lampa-gamla-lamskarmar-diy-pyssel_11och knyt en knut på slutet.

Klart!!lampa-gamla-lamskarmar-diy-pyssel_1

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (1)

2 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar