Annons
Annons

DIY- Gör om det gamla bordsuret till en vacker glaskupa

dIY-bordsur-blomklocka-glaskupa-mormorsglamour10

Annons

Som jag letat efter ett gammalt bordsur under otaliga loppisbesök eller snarare Second hand affärs besök. Fann till slut ett för 50 kr, för att pendeln på klockan var trasig. Och vad passar bättre än att göra om något trasigt till något nytt?

dIY-bordsur-blomklocka-glaskupa-mormorsglamourdIY-bordsur-blomklocka-glaskupa-mormorsglamour_1

Så vad behöver du för att göra om ett gammalt bordsur till en glaskupa? Om du vill behålla plattan i ursprungsfärgen så behöver du egentligen ingenting mer än en skruvmejsel eller skiftnyckel för att kunna montera bort urverket.

dIY-bordsur-blomklocka-glaskupa-mormorsglamour_3dIY-bordsur-blomklocka-glaskupa-mormorsglamour_4

Det blev så många vackra delar över när jag monterade bort urverket som genast väckte massor av andra idéer. Som visas lite senare i veckan. Som ni ser så blev det små hål när jag monterade bort urverket från plattan. De täppte jag till med genomskinlig tejp, innan jag spraymålade om plattan i en ljusgrå nyans. dIY-bordsur-blomklocka-glaskupa-mormorsglamour_6Javisst, det kanske inte blev helt perfekt, men mycket snyggare än två svarta hål. Låt torka lika länge som rekommenderas, det står oftast på baksidan av sprayburken. Sen är det bara att placera glaskupan ovanpå bottenplattan och du har nu en alldeles egen glaskupa, som man kan ställa massa fina saker i.

dIY-bordsur-blomklocka-glaskupa-mormorsglamour_2

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

7 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar