Annons
Annons

DIY: Gör vackra tavlor med pressade blommor

Bästa högsommar och det innebär även bästa tiden att hänga runt på loppisar. Något som man då kan leta efter är Herbarium. Det är så fint med dessa album fulla med pressade blommor.

Min mor har gjort vackra tavlor på väggen med just dessa ark med pressade blommor. Hon hade när hon rensat huset hittat ett gammalt Herbarium som Åke gjorde när han gick i skolan på 1940 talet. Jag tror att det var så att de flesta som gick i skolan då fick göra någon liknande. Att kategorisera växterna efter växtnamnen, pressa dem och sätta dem i vackra Herbarium.

Annons

pressade blommor herbariumDet är verkligen en fröjd för ögat att se det vackra gamla albumet med blekta gula sidor. Och fin handstil som knappt finns längre. Alla växter noggrant indelade i olika grupper.

pressade blommor herbariumpressade blommor herbarium

Några av dessa fina blad hade mamma tagit och ramat in och hängt över soffan i vardagsrummet. Och det är som att bladen och blommorna får liv igen. Sådär 70 år senare.

pressade blommor herbarium

DELA (0)
PINNA (2)

4 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar