Annons
Annons

DIY- IKEA hack gör ett vackert Tine K skåp av Björknäs vitrin

Som jag skrev i tidigare inlägg så har jag under flera år letat efter ett vitrinskåp att ha i köket. De flesta jag hittat har varit alldeles för dyra, sådär 15000-20000 kr eller alldeles för höga. Men så såg jag IKEAs vitrinskåp Björknäs, som passade perfekt i storlek och design. Det behövdes bara göras lite äldre och slitnare. Så jag bestämde mig för att göra ett IKEA hack.

Annons

DIY ikea hack måla om björknäs

DIY IKEA hack- björknäs vitrinskåpSåhär såg det alltså ut från början innan jag gick på med målarpenslar, trasor och vax.bjorksnas-vitrinskap-med-dorrar__0371924_PE551552_S41. Jag började med att måla hela skåpet med en vanlig snickerifärg i en grågrön nyans. Rollern hade jag blött upp något. Ja jag hade tvättat den innan och sedan försökt att få bort så mycket vatten som möjligt men den var fortfarande fuktig. Det gjorde att färgen blev väldigt flammig och sådär perfekt som jag ville ha det.

2. Hela insidan av vitrinskåpet målades vit. Jag började med att måla med häftgrund på de delar där färgen hade lite svårare att fästa och sedan två lager snickerifärg i vit nyans.

vitrinskap-steg-for-steg2

När allting hade torkat använde jag mig av en mörkbrun vax. Min var från Anne Sloan, eftersom jag redan hade den hemma.

A-vitrinskap-bjorknas-diy-mala-om_2

4. Vaxen lade jag på de ytor jag ville skulle se lite ruffa ut. Inte alls noggrant utan bara lite hipp som happ.

5. När vaxen suttit några sekunder gick jag över med en trasa och torkade bort den vaxen jag inte ville ha.

vitrinskap-steg-for-steg

6. Då ser resultatet ut så här.

7. Vill man få ännu lite slitnare look, så kan man gå över med sandpapper på kanter och där man tycker det blir fint. Jag sandpapprade lite runt hålet där knoppen ska sitta.

vitrinskap-steg-for-steg3

Så här blev slutresultatet. Skåpet känns inte som det minsta IKEA skåp längre. Så kul när man kan förändra så mycket med färg.
DIY IKEA hack- björknäs vitrinskåp

Och så här med lite saker i. Det känns redan så skönt att få tömma de proppfulla köksskåpen på lite prylar.

DIY IKEA hack- björknäs vitrinskåp    DIY IKEA hack- björknäs vitrinskåp

DELA (0)
PINNA (261)

2 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar