Annons
Annons

DIY: Mitt bästa tips på hur du hänger en tavelvägg

Har en väldigt smal hall på övervåningen som känns så kal och tråkig. Har inte alls vetat vad jag ska göra med den. Tänker att jag ska tapetsera den någon gång. Men så länge behöver den mer än bara kala vita väggar. Så bestämde mig för att göra en tavelvägg. Det här med att hänga en tavelvägg är lite klurigare än man tror, om man inte vill spika en himlans massa hål i väggen. Speciellt om man vill att tavlorna ska hänga ihop, utan mellanrum.

Annons

Men mitt tips till er är att desto noggrannare du är från början, desto enklare kommer det bli att få det bra.

Passade på att göra en steg för steg beskrivning för hur man kan tänka om man ska hänga en tavelvägg.

Hur hänger man tavelvägg?

Det finns massor av sätt att hänga sina tavlor på. Men jag bestämde mig för att hänga dem tätt intill varandra, utan luft emellan.

Hur hänger man tavelvägg?

Steg 1: För att lättast få en överblick, så börja med att lägga ut tavlorna på golvet, då kan du enkelt flytta runt dem tills du hittar den kombination som du gillar mest. Ta god tid på dig och känn efter vad du tycker blir finast.

Hur hänger man tavelvägg?

Steg 2: Sen lade jag tavlorna på täckpapp, du kan använda vilket stort papper som helst. Jag tejpade ihop två stora täckpappsark med varandra så det blev lagom storlek till att lägga tavlorna på. Lägg dem i den ordning som du vill ha dem på väggen.

Hur hänger man tavelvägg?

Steg 3: Rita streck runt varje tavla

tavelvagg-hur-gor-man_1

Steg 4:  Mät ut exakt vart du kommer att hänga upp tavlan

Hur hänger man tavelvägg?

Steg 5: Sätt ett kryss där du kommer behöva placera upphängningen på pappret. Det vill säga de mått du tidigare mätte.

Steg 6: Klipp ut jäms med kanterna.

Hur hänger man tavelvägg?

Steg 7: Sätt upp pappret på väggen där du vill ha din tavelvägg och spika upp upphängningarna för tavlorna direkt genom pappen. När du är klar drar du bara bort pappret.

Hur hänger man tavelvägg?

Steg 8: Häng upp tavlorna

Hur hänger man tavelvägg? Hur hänger man tavelvägg?

Fler inspirerande inlägg om tavelväggar hittar ni här:

Gör tavlor av tidningsurklipp

Skapa tavelvägg av second hand fynd

6 tips- Skapa fin tavelvägg

Inspiration och tips till tavelvägg

DELA (0)
PINNA (1)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar