Annons
Annons

DIY: Så förvandlar du dina gamla lampskärmar till nya

Just nu håller jag på med ett projekt till Tekniska museet som ska ha en utställning om återbruk. Tänkte därför att jag kunde visa er lite olika sätt att förändra gamla lampskärmar. Just denna varianten kommer inte med på utställningen men jag sprang på en ask med gamla ljusmanschetter på second hand butiken och jag fick alla för 20 kr. Så jag tänkte att jag skulle visa vad man kunde göra med dem. För just gamla ljusmanschetter är inte så populärt just nu och finns i massor att få tag på och därför perfekt att använda.

Ja ni ser ju. Älskar blommorna som är servettringar. Ska absolut använda de i någon dukning framöver.Hur gör man?

Annons

Lampstommen är gjord av två olika gamla lampskärmar där jag tagit bort tyget och strippat ner dem till bara stommen.

Den ena lampstommen vände jag upp och ner på och band ihop den med den andra lampstommen. Efter det hade jag fått till stommen och då är det bara att sätta fast ljusmanschetterna med ståltråd som du surrar runt skelettet på lampskärmen. Fortsätt tills blommorna tar slut eller tills du tycker det räcker.

Varför inte klä in precis hela lampstommen i plastblommor?Lycka till nu med att förändra de gamla lampskärmarna till något nytt. Och om ni gör någonting. Hör gärna av er och visa. Det är så kul att få ta del av alla era fina saker.

Senare i veckan återkommer jag med ett annat tips på hur man kan förändra samma lampstomme till en helt annan typ av lampa.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

3 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar