Annons
Annons

DIY: Så krasse, basilika och ärtskott tillsammans med barnen- Både roligt och enkelt!

Ett roligt pyssel projekt med barnen är att plantera krasse, ärtor och basilika. Det är lätt att göra och växer upp på några dagar. I allafall den planterade krassen och ärtorna, som blir till ärtskott.

Annons

 

Jag använder små planteringsskyltar och skriver namnen med små klisterbokstäver från bokhandeln. Så jag enkelt kan hålla reda på vad som planterats.

Så sår du basilika:

Jorden ska gärna vara lätt, fuktig och väldränerad.

Se till att jorden inte torkar ut och att basilikan inte står i direkt sol. Gärna med en tunn gardin för fönstret. Ansa blomknopparna hela tiden så att basilikan fortsätter att utveckla blad.

så krasse, basilika och ärtskott

Så sår du ärtskott:

Glöm det där med att blötlägga ärtorna i vatten i flera timmar.

Köp en förpackning vanliga gula ekologiska ärtor (såna man gör ärtsoppa på)

Lägg ett lager jord i såkrukan och lägg därefter i ärtorna. Stö över ett tunt lager med jord och sätt över lite plast, så det behåller fukten.

Se till att hålla det fuktigt hela tiden. Så bara på några dagar har du stora fina ärtskott. Som är supergoda att lägga på mackan.så krasse enkelt DIY

De är fina de där röda små krassefröna och något du enkelt kan testa att plantera med dina barn, gror på några dagar och är toppengott att ha på mackan.

Så sår du Krasse:

Blöt upp papper eller bomull och lägg det på ett litet fat, så strör du över fröna över det våta underlaget. Du behöver alltså ingen jord.

Ställ det på en solig plats, gärna med lite platsfolie över så du behåller fukten. Se till så att det håller sig fuktigt hela tiden.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena Nord



Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar