Annons
Annons

DIY-tips: Måla om dina möbler utan att slipa.

Mala om IKEA skåp utan att slipa

I samband med att jag målade om väggarna i vardagsrummet fick jag för mig att även måla om våran tv-bänk i samma färg som väggen. Tidigare hade jag satt dekorplast i marmorimitation på dörrarna. När man börjar dra i plasten så åker yttersta lagret på dörren med och dörren blir helt flammig. Jag gillar verkligen inte att slipa och trodde att dörrarna var utom räddning och att allt skulle  bli fult och halvdant när jag målade om dem. Men det gick superbra.
mala-ikea-skap_5

Annons

Så här såg dörrarna ut när jag började riva bort dekorplasten. Ni ser att den högra dörren där jag dragit bort dekorplasten är väldigt fläckig. Just för att färgen hängde med klistret när jag drog bort det.


mala-ikea-skap_11

Jag bestämde mig för att använda häftgrund för att slippa slipa och jag kan säga att det fungerade alldeles utmärkt på dörrarna. Färgen fäste superbra och i och med att den är ganska tjock så fyller den i så att skarven mellan färgen som försvunnit blir slät. Det funkar superbra så länge som man inte har alltför stora hål. Det trodde jag aldrig.

Lade på häftgrunden i två omgångar och därefter målade jag dörren med snickerifärg i samma kulör som väggen. Använd gärna en fin skumgummiroller för riktigt slätt resultat.

mala-ikea-skap_10

Toppskivan har jag inte målat ännu på skåpet. Tycker det är lite fint när den fortfarande är vit. Men man vet aldrig. Den kanske får sig en omgång färg framöver.

mala-ikea-skap_7

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (55)
PINNA (0)

12 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar