Annons
Annons

DIY-tips på hur man gör ett trädgårdsbord

Vi står utan trädgårdsmöbler hemma. De vi hade tidigare har vi misskött så dant under bygget, de har fått stått utomhus under flera år, utan att vi tagit hand om dem. Det har varit så många andra saker som tagit vårt fokus under dessa år.Men det blir ganska påtagligt nu under sommaren att det skulle vara trevligt att ha någonstans att sitta. Så i förrådet hittade jag ett gammalt underrede till ett bord, köpte några plankor och började snickra. Här kommer en beskrivning på hur jag gjorde.

Du behöver:

Ett underrede till ett bord

Plankor i önskad storlek (använde mig av 145*22 och 195*22) kapade i önskad längd anpassat efter bordet

Utomhusfärg för trä

pensel

hammare

Kopparspik

Borrmaskin

Valde att variera bredden på plankorna för att bryta av lite, så mina plankor kapades upp i lagom längd och så lade jag varannan planka som var 145*22 och varannan 195*22

Underredet som ni ser här, slipades och målades med utomhusfärgFör att bräderna inte ska spricka innan jag spikar i spikarna, förborrar jag hålen. För att veta vart jag ska borra och spika, så det blir så rakt som möjligt har jag tejpat upp plankorna med maskeringstejp och borrar i mitten av tejpen.

Annons

Hittade de här vackra kopparspikarna hos bygghandeln och tänkte att de skulle bli ett vackert inslag i bordet.Ett tips till för att få likadant mellanrum mellan plankorna är att använda sig av en betongbit eller något liknande när du lägger plankorna emot varandra. Då får du enkelt samma avstånd mellan dem.Spika i spikarna och nu är det klart!Så nu äntligen slipper vi sitta direkt på altanen och fika, nu kan vi äntligen äta middag och lunch och fika utomhus vid ett bord. Nu är det bara solen vi väntar på och värmen. Men den kan komma imorgon, för då går jag äntligen på semester. Tanken var att gå redan i fredags, men jag har inte hunnit med allt, så jag måste jobba idag också. Så ikväll blir det semester!

DELA (0)
PINNA (0)

52 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar