Annons
Annons

Ett sånt där projekt som aldrig vill ta slut… tapetsera om möbler.

För ett tag sedan ärvde vi en soffgrupp av min sambos mormor. Den är i grön sammet, med en väldigt vacker form (Det gröna tyget är kvar på soffan till höger i bild). Fick för mig att det gröna tog över rummet lite för mycket och jag tänkte att jag skulle testa att måla om tyget med Anne Sloan Chalkpaint, för jag hade läst att man kunde göra det. Sagt och gjort hela möbeln blöttes in med vatten som den skulle och jag började måla möbeln. Men det blev absolut inte som jag hade tänkt mig och mycket stelare tyg än jag hade sett framför mig. Så nu har fåtöljen fått stå i garaget i ett år och väntat på att andan ska falla på. Att jag ska orka klä om den.

Annons

För det är inget litet projekt, det är snirklar och kurvor överallt på fåtöljen och den är omtapetserad tidigare av ett proffs. Vilket innebär en himlans massa nubb överallt i tyget. Men jag tänker att detta får vara ett långt projekt som man får ta fram närhelst andan och tiden finns 🙂

För mig har det funkat finfint under de dagar när jag känt att kroppen inte orkat jobba, ja jag vet… det låter konstigt. Men det har varit ett projekt som jag inte satt någon press på, som får ta hur lång tid som helst. bara jag är noggrann. Och det har passat perfekt, jag har suttit där och pulat i min ensamhet och funderat över livet. Över en kropp som inte vill vara med mig och hur jag ska kunna ta det vidare. Så det har nästan varit ett terapeutiskt projekt. Jag har bara kommit halvvägs och kommit fram till att jag måste lämna in dynorna för att få hjälp att klä om dem. Skulle gärna vilja lämna in kroppen på en renovering med, men det verkar vara lite svårare…

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar