Annons
Annons

Färga ägg med rödlök, gullök, rödbetor och blåbär

Förra året testade jag på att färga ägg med det jag hade hemma. Trodde aldrig att det skulle bli en sån färgexplosion som det faktiskt blev med det man redan hade hemma.

påskägg färga naturligt

påskägg färga naturligt

Hur gör man för att färga äggen med sånt man redan har hemma?

Du börjar med att lägga ex. skalet från gullöken i en kastrull och häller på vatten så att det täcker lökskalen samt att äggen får tillräckligt med vatten. Lägg inte i äggen ännu.  Utan häll i en skvätt ättika eller vinäger, jag tog nog en matsked. Sen i med lite salt.

Annons

Därefter kokar du upp detta i c:a 20 minuter. Nu har du din färglag. Om du inte vill ha lika spräckligt färgade ägg som jag gjort så tar du bort skalen innan du lägger i dina ägg. Vill du ha samma typ av struktur som jag gjort, behåller du skalen i lagen.

Lägg i äggen och ta upp dem när du fått önskad färg. Mina ägg fick ligga i c:a 7 timmar. Men om man vill ha ljusare ägg så ta upp dem efter några minuter.

påskägg färga naturligt

Här ser ni vad jag använt och vilken färg det blev med de olika sakerna.

påskägg färga naturligt

DELA (106)
PINNA (15)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar