Annons
Annons

Färga äggen till påskbordet med saker du redan har hemma

farga-agg-naturligt-pask_5ar tvungen att testa att färga äggen med naturliga färgämnen. Har tänkt att jag ska göra det i flera år, men det har inte blivit av. Så nu har jag äntligen testat och det blev så himla fint. Trodde inte att man kunde få äggen att ändra karaktär så mycket med blåbär, rödlök, rödbetor och gul lök.farga-agg-naturligt-pask_1Hur färgar man sina ägg med naturliga råvaror?

Annons

Du börjar med att lägga ex. skalet från gullöken i en kastrull och häller på vatten så att det täcker lökskalen samt att äggen får tillräckligt med vatten. Lägg inte i äggen ännu.  Utan häll i en skvätt ättika eller vinäger, jag tog nog en matsked. Sen i med lite salt.

Därefter kokar du upp detta i c:a 20 minuter. Nu har du din färglag. Om du inte vill ha lika spräckligt färgade ägg som jag gjort så tar du bort skalen innan du lägger i dina ägg. Vill du ha samma typ av struktur som jag gjort, behåller du skalen i lagen.

Lägg i äggen och ta upp dem när du fått önskad färg. Mina ägg fick ligga i c:a 7 timmar. Men om man vill ha ljusare ägg så ta upp dem efter några minuter.
farga-agg-naturligt-pask_2Jag älskar verkligen strukturen som blev pga att skalen fick ligga kvar i färgbadet.farga-agg-naturligt-pask_3Här ser ni vad jag använt när jag färgat mina ägg. Jag använde mest bruna ägg. Det som var mest häftigt var hur den gula löken gjorde att äggen blev nästintill röda, trodde att det var rödlöken och rödbetan som skulle ge den färgen.

och som sagt när ni ska använda er av mat som färgämne. Tänk på att det som ger fläckar på dina textilier är det du ska använda. Fler saker du kan använda är gurkmeja, paprikakrydda, rödkål, hallon.

Känner ni er ändå osäkra på hur man gör så hittar ni en finfin beskrivning som Hemma med Helena gjorde när hon var med i Nyhetsmorgon. Hon har även färgat sina ägg lite ljusare och utan att låta skalet sitta kvar. Monica på Hemmafix delar också med sig av tips och trix på hur man gör samt varför man färgar sina ägg runt påsk.

 

 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar