Annons
Annons

Gardintips som skapar rymd till rummet

Sprang på en sån suverän bild. Som verkligen illustrerar det där med att hänga gardiner och hur det påverkar rummets upplevelse om rymd och fönstrens storlek. 

Man pratar ofta om att man ska hänga gardinerna från taket och ner, samt i linje med fönstrens ytterkanter. Men det är inte alltid så lätt att förstå varför. Jag tycker denna bild visar hur stor skillnad det gör. 

Annons

Bild 1:  Rummet känns, mörkt och igenstängt. Fönstret ser litet ut.

Bild 2: Gardinerna hängs från taket och i linje med ytterkanterna på fönstret. Genast blir det en helt annan känsla. Rummet upplevs ljusare, större och fönstret upplevs det på samma sätt.

 

Ett annat tips på om du vill ha snygga veckade gardiner är att köpa Rynkband som sys på gardinen.

I detta fäster du gardinkrokar som sedan fästs i gardinskenan eller gardinstången. Jag föredrar skenor eftersom dessa blir väldigt diskreta. 

Gardiner passar dessutom bra till det moderna hemmet, som oftast är öppna planlösningar där ljudet studsar mer än i en planlösning med fler rum. Gardiner fungerar som ljudabsorbenter och tar bort en del av ljudet. Så desto grövre gardinkvalité du väljer, desto mer dämpar det ljudet.

Hur gör ni med gardiner? finns de hos er eller inte? Lämna gärna en kommentar om ni har något annat tips att dela med er av.

Ha en fin dag nu

Bildkällor: 1. HM Home 2.Honey and Fitz 3 &4 IKEA 5. HM Home

 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

40 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar