Annons
Annons

Recept på Tortellini med mozarella, pesto och soltorkade tomater

Just luncher tycker jag ska gå snabbt att tillaga och här är en av mina favoriter som går snabbt att göra. Detta receptet har nog hängt med 10 år nu och det blev även lunchen på midsommardagen. Som alltid köpte jag ungefär dubbelt så mycket som det går åt. Så jag har fått leva på detta resten av veckan.

recept-tortillini-soltorkade-tomater-mozarella_8

Jag älskar pesto men är allergisk mot nötter och framförallt pinjenötter. Så jag gör min egen. Detta kan man göra en gång och sedan ha den i kylskåpet någon vecka utan att den blir dålig.

För er som inte är allergiska mot nötter kan ni bara ta en färdig pesto till receptet.

vegetariskt recept med tortillini- snabbt

Recept på Tortellini med soltorkade tomater, mozarella och ruccula

1 fp färsk tortillini

8 st soltorkade tomater i olja

8 st coctailtomater

3 msk köpt eller hemmagjord pesto

en näve ruccola

1 mozarella

10 blad färsk basilika

salt och peppar

Koka den färska tortellinin i högst 4 minuter. Medans det kokar passar du på och skivar de soltorkade tomaterna, coctailtomaterna och mozarellan.

Häll av vattnet från tortellinin och blanda i några matskedar pesto. Lägg över de resterande ingredienserna. Avsluta med att klippa färsk basilika över allt och salta och peppra efter smak.

Recept på pesto utan nötter

50 g solroskärnor

2 krukor färsk basilika

2 vitlöksklyftor

2 dl Olivolja

100 gr riven parmesanost

Blanda i alla ingredienser i en mixer och mixa till en god pesto. Smaka av med salt och peppar.

recept-tortillini-soltorkade-tomater-mozarella_1Själv sitter jag och bläddrar i en födelsedagspresent. Boken Hälsokick med massor av recept på smoothies och det slår mig att jag måste ta och investera i en bra mixer. För den jag har, fick min mamma på postorder för 15 år sedan och det är knappt att saker blir mixade. Man får liksom stå och skaka hela maskinen för att det ska hända något.

Annons

Men sen så ska det bli juice för hela slanten. Eller såhär. Jag tänker att jag ska bli en sån där juicemänniska som bara dricker juice och ser lycklig ut. Men sanningen är att jag kan inte dricka en juice bara som måltid. Jag måste ha mat också.

Men som komplement till maten tänker jag att det kan bli riktigt gott.

DELA (0)
PINNA (2)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar