Annons
Annons

Gör ätbara saker av ogräset- Recept på smoothie med kirskål, mango och citrus


Recept på smoothie med kirskål, mango och citrus

Läste för ett tag sedan om Kirskålen och hur den tidigare odlades i Klostergårdar som matgrönsak. Nu anser man den mest vara ogräs och vi har tyvärr fullt av dessa på tomten. Med rötter som aldrig tar slut hur mycket man än försöker ta bort dem, så känns det svårt att utrota den.

Annons

Men då tänkte jag så här istället. Jag kanske ska dra nytta av all Kirskål jag faktiskt har i trädgården, för många säger att man kan ersätta den med spenaten. Jag upplever att Kirskålen har en ganska pepprig smak, så därför testade jag att ha i den i min smoothie.

Kirskål

Hur känner man igen kirskål?

Kirskålen känner man igen genom sin trefingrade uppsättning av blad som oftast sitter i par och har tandade kanter.

Vad kan man mer använda kirskål till?

Den fungerar bra i sallader, soppor, pajer. Ja helt enkelt i liknande rätter som du använder spenat i. Den går dessutom att plocka och frysa in, så du kan ha ”spenat” resten av året.

Recept på smoothie med kirskål, mango och citrus

Så kommer vi till min nyttiga smoothie. Jag tog faktiskt denna idag istället för lunch. Så det blev en dricklunch. Och ni som har turen att inte ha detta ogräs hemma. Ni kan bara ersätta kirskålen med spenat.

Grön smoothie med kirskål

1 dl vatten

1,5 dl kirskål (spenat går lika bra)

1 dl mango (fryst eller färsk spelar ingen roll)

saft från halv apelsin, lite rivet skal

saft från halv citron

1 msk riven ingefära

1/2 avocado

1/2 banan

Lägg allting i en matberedare och mixa den riktigt slät.

Fin helg till er alla nu!

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

2 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar