Annons
Annons

Gör en egen Darth Vader mugg med porslinsdekor i guld.

Darth maul mugg DIY by Mormorsglamour

Jag tycker det är så roligt när man får lite mer personliga saker i hemmet. Något som verkligen sticker ut. Som till exempel en mugg med Darth Vader i guld.

Den här har jag gjort genom att använda mig av färgfolie till porslin och det kan du använda till att dekorera allt möjligt porslin med. Det är bara fantasin som sätter gränser. Här kommer beskrivningen

Vad behöver man för att göra detta?

– Slät porslinsmugg

– Färgfolie som kan härdas i ugn till porslin. Jag hittade mina här.

– sax

– kniv

– Penna

– Skärbräda

– En skål med vatten

Börja med att rita upp det motiv som du vill ha på muggen. (Jag hade skrivit ut en bild på Darth vader som jag förde över till färgfolien med transferpapper)

Annons

Klipp ut figuren, är det små konturer att få ut så använd en kniv och skär försiktigt ut konturerna.Lägg porslinsfolien i vatten och ta försiktigt bort skyddspappret.

Sätt foliefiguren på porslinet där du vill ha det och tryck försiktig med fingrarna alt. en liten trasa bort bubblor och vatten. Viktigt är att se till att det inte finns något damm mellan folie och porslin.

Låt torka i 24 timmar och härda i ugn. På min folie stod det att man skulle härda den i ugn på 180 grader i 30 min. Sen skulle porslinet stå kvar i ugnen tills ugnen svalnat. Men se till att läsa instruktionerna ordentligt, då detta kan variera beroende på fabrikat.

———————————————————————————————

Följ gärna Mormorsglamour på Facebook eller Instagram @mormorsglamour

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar