Annons
Annons

Gott LCHF-bröd till frukost

recept-lchf-frukost-brodJag har bestämt mig, bestämt mig för att bli av med sockersuget och försöka ta bort vetemjölsprodukterna. Allt för att kroppen ska må bättre. För två veckor sedan innan jag började med LCHF åt jag choklad och drack Coca Cola nästan varje dag, och jag som har en sån känslig kropp mådde inte bra.

Annons

Så nu har jag kört LCHF i 2 veckor. Såg det som en möjlighet att försöka ta bort det där som lockar som mest. Jag har testat flera olika sätt att börja äta annorlunda, men hela tiden fallit tillbaka eftersom jag känt mig för hungrig och då fallit tillbaka i gamla sockervanor.

Men i allafall. Nu har jag testat LCHF ett tag och det känns mycket enklare att skippa sockret eftersom man aldrig är riktigt hungrig. Ska jag vara helt ärlig? så första veckan mådde jag illa konstant. Vet inte om det berodde på allt fett man åt eller pga. sockerfri diet. Men nu känns det som vanligt igen.

I allafall, till frukost äter jag dessa goda bröd med bregott, ost och grönsaker på. Till det dricker jag te.

Mitt mål var som sagt att försöka bli av med sockersuget och därefter tänker jag att jag ska ta bort alla dessa feta mjölkprodukter, för jag tror inte att min kropp egentligen mår särskilt bra av dem. Målet är att äta en mjölk- och vetefrikost, vilket känns ganska svårt, men nödvändigt. Men jag får ta det i etapper och då som sagt så börjar jag med att bli av med sockersuget.

Varför sånt diettjat då? 

Jo jag har kommit till den punken i livet, när kroppen inte mår bra och den säger ifrån på alla möljiga sätt. Jag skiter fullständigt i vikten, jag vill bara att kroppen ska må bra. Så detta är ett sätt och jag hoppas att det går vägen. 

Här kommer receptet på LCHF frukostbröd

4-6 bullar

1,5 dl mandelmjöl

1,5 dl pofiber

1,5 msk fiberhusk

1-2 tsk bakpulver (en del tycker det blir besk smak med för mycket bakpulver)

1 tsk salt

2 ägg

2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande

(ev 3 msk vatten eller mjölk om degen är lite för fast)

3 msk smält smör eller kokosfett

svarta vallmofrön + uppvispat ägg

Lägg gärna till 1 msk chiafrön i degen! Gott!

Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.

Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Tack 56kilo för att du delar med dig av detta recept och gör frukosten lite roligare 🙂

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar