Annons
Annons

Har du slut på idéer inför helgen? Här kommer 9 olika dukningstips till Midsommarafton.

Snart så är det midsommar. Bara några få dagar kvar. Tänkte därför bjuda på lite dukningsinspiration inför kommande fester.

Annons

midsommar-tips-dukning4Varför inte duka med ett litet lägre bord, och istället för stolar lägga massa kuddar på golvet? Perfekt för regniga midsommarkvällar, mysigt att kura upp sig bland kuddarna och man kan föreställa sig att det blir en lång och trevlig kväll runt det mysiga bordet.

midsommar-tips-dukning4

Istället för underlägg, kan du använda avsågade träbitar som underlägg. Vackert & billigt, kostar dock din tid i form av att kapa stubben i lagom tjocklek.midsommar-tips-dukning4

När du dukar upp för många. Blanda glas, ljusstakar och vaser. Ja, ta det du har och fyll upp med vackra midsommarblomster i olika färger för att binda ihop det.midsommar-tips-dukning4

Eller varför inte plocka några kvistar lavendel som du sätter i glasvaser.midsommar-tips-dukning4

Vackert blir det om du använder en liten bit bakplåtspapper runt brödet och binder fast en rosmarinkvist med jutesnöre.midsommar-tips-dukning4Ska du dekorera med blommor, kan du lika gärna göra det storslaget. Använd mycket blommor och grönt som du lägger/binder in i en fin löpare i mitten av bordet. För att få en känsla av ombonat blir det extra effektfullt om du har mycket växtlighet ovanför bordet också. Häng upp en gammal stege och dekorera den med björkris och annat grönt. Här kan du även hänga fina lampor för att få det riktigt mysigt.midsommar-tips-dukning3Den här dukningen skapar ungefär samma känsla som tidigare bild, bara det att här är det dukat under ett träd och många ljuskällor som gör det riktigt mysigt.
midsommar-tips-dukning2

Har man riktigt mycket tid kan man måla bordet med griffeltavelfärg och sedan skriva med krita eller penna på bordet.

Bind en vacker krans av Ljung att lägga på servetten.

Har du några fler tips till midsommaraftons dukningen? Dela gärna med dig. Så kan vi inspirera varandra.

——————————————————————

Bildkälla: 1 Design Love Fest 2. Paper & Lace 3-5. Cakeje van eigen deeg 6. Style me pretty 7. Flower Wild events 8. Ikea Livet hemma 9. Tasty food and photography

Vill du hänga med och få senaste uppdateringarna av inläggen?

Följ Mormorsglamour på Facebook eller Instagram @mormorsglamour

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

3 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar