Annons
Annons

Hitta stilen

En av de svåraste sakerna när det kommer till inredning, enligt mitt tycke, är att lyckas hålla den röda tråden. Den icke befintliga stilen här hemma varieras alldeles för ofta och eftersom jag studerat ett bra tag, varit mammaledig och sen startat eget har budgeten för inredning inte ens funnits. Så jag flyttar runt mina få favoritsaker här hemma från ena rummet till det andra och på grund av det, så är det oftast bara ett rum som jag är nöjd med här hemma. Just nu är det vardagsrummet.

Annons

Dessutom är jag född i tvillingarnas tecken och kan titulera mig att vara en tvillingsjäl rakt igenom, dvs. impulsiv och alltid två fötter åt olika håll. Håller ingen enhetlig tråd utan tycker om massor av olika stilar och saker. Tyvärr är inte jag tillräckligt duktig på inredning för att jag ska lyckas plocka ihop alla dessa spretiga infall till en vacker helhet.

Så jag bestämde mig för att försöka definiera min stil. Det enklaste sättet är då att sätta sig med en hög av inredningstidningar eller ex. använda sig av Pinterest och riva ut eller pinna de bilder man tilltalas av. När jag väl hade rivit ut massor av sidor med inspirerande hem, insåg jag att det var detta som jag gillade, mycket vitt, med bruna, gråa toner och någon smutsig pastell. Nu har jag bestämt mig att allt som kommer innanför dörren eller tillverkas till hemmet, ska följa dessa inspirationsbilder, när det kommer till färgval och material.

Till slut kommer nog även detta hem att finna sin helhet, men det får ta den tid det tar och till så låg kostnad som möjligt. Blocket, loppisar och egentillverkat är min melodi, men från och med nu, inom vissa ramar. Hoppas att jag lyckas hålla dem bara :).

Att använda moodboards till fler saker än inredning

Det här är även ett toppentips till dig som vill hitta din stil på bloggen, få enhetliga fotografier eller något annat som ska symbolisera det du tycker och vill visa. Använd er av dessa sk. moodboards för att enkelt finna en helhet. Dvs. välj ut vackra inspirerande bilder så som du önskar att det skulle se ut, titta över bilderna och försök att hitta den röda tråden. plocka fram moodboarden varje gång du behöver påminnas om vad du vill uppnå.

Jag ska definitivt göra en till när det kommer till vilka bilder jag vill ta, vilka känslor de ska förmedla och vilket bildspråk  jag ska använda mig av och stå för. Även där tycker jag det är svårt att hålla en enhetlig stil, när det kommer till fotograferandet, men hoppas att en moodboard ska rätta till det.

Nog om stilar, moodboards och bildspråk…

Ha en riktigt fin helg nu alltihopa och tack för alla fina kommentarer om ljusstaken, jag är alldeles varm av alla snälla kommentarer och otroligt tacksam.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

9 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar