Annons
Annons

Hur får man det tystare hemma när man bor i ett modernt hus?

 

Just nu håller jag på och grubblar massor på hur vi ska kunna ha en gråtande liten bebis här hemma, utan att det låter i hela huset. Antar att jag är inne i någon slags fas där jag håller på att boa in mig så här innan barnet kommer. I och med att det är högt i tak här hemma så studsar ljudet ganska bra runt om i huset. Så senaste dagarna har jag läst på hur man på bästa sätt dämpar ljudet i hemma miljön. Tänkte därför att jag skulle dela med mig av några tips.

Annons

Jag tror att det är fler som har detta problem då det är modernt just nu med öppna planlösningar. Och öppna planlösningar gör att ljudet studsar mer. Förr i världen hade vi dessutom mer saker i hemmet som dämpade ljudet, den avskalade trenden som varit några år nu gör att ljudet studsar ännu mer.

1. Tjock matta är bra för att minska ljudet i ett rum. Desto tjockare matta desto bättre.

ljuddämning i hemmet

Av: Jeremy Callaghan Foto: Gaelle Le Boulicaut för Elle Decoration

2. Något som verkligen är bra för att bromsa ljudet är heltäckningsmattor. I och med dessa tar upp hela golvytan.

heltäckningsmatta

Bildkälla: Alvhem mäkleri

3. Spara inte på möblerna: Less is more, säger man. Men i detta sammanhang så innebär det att mindre möbler gör att ljudet studsar mer. Så tipset är att inreda hemmet med mycket möbler, såsom textilklädda soffor, fåtöljer, tavlor och bokhyllor.

vardagsrum-tavelvagg-brun-skinnsoffa-inspiration-foto-andrea-papini-foto-andrea-papini

Stylist: Emma Persson Lagerberg Foto: Andrea Papini för Elle Decoration

4. Gardiner från golv till tak: För bästa möjliga ljuddämpning så använd gardiner i flera lager och gör så många gardinveck som möjligt.

gardiner sovrum

Bildkälla: Pagunette

5. Ljudisolera väggarna med en stor matta på väggen så tar du även upp ljudet som studsar mot de kala väggarna. Ett ytterligare tips är att även hänga gardiner på väggar som inte har fönster.

matta på vägg

Bildkälla: Homedit

6. Det finns en hel del ljudisoleringsplattor och ljudabsorbenter som man kan sätta i tak och på väggar. Än så länge har jag inte hittat så många snygga såna lösningar. Men om ni har några tips, så skriv gärna en kommentar.

 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar