Annons
Annons

Hur man absolut inte gör för att lyckas med sina croissanter…


Idag var tanken att jag skulle visa hur man gör croissanter. Jag fotade steg för steg bilder samtidigt som jag och sonen bakade, som var hemma idag för att han hade feber igår kväll när han kom hem efter skolan.

Annons

Allting flöt på bra. Tills jag insåg att vi hade vikt degen för många gånger och allting började fastna på kavel och bakbord. Trots det lyckades vi få till croissanterna, slängde in dem i ugnen och väntade.

De såg helt ok ut, tills sista 5 minuterna.

Det sjönk ihop till små platta paket, smöret hade runnit ut på bakplåtspappret och de smakade inte alls så där krispigt som en croissant ska göra utan mer degig och kompakt. Väldigt kompakt och degig…Så någon färdigbild bjuder jag inte på. För när de väl var klara. De små kompakta okrispiga paketen var det kolsvart ute och omöjligt att kunna ta en bild. 

Det där med bakning, det är inte så lätt som jag tror att det är. Det är nog en av de svåraste saker jag har att lyckas med. Kanske är för otålig eller nåt? Vad har ni för bra tips för att lyckas med bakningen?

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar