Annons
Annons

Hur man målar stolar med Anne Sloan färg

Minns ni Blocketrundanrunt hela stan för att få ihop rätt antal stolar till ateljén? I dagarna fick jag lite tid över och passade då på att måla om stolarna med kalkfärg från Anne Sloan. Det är första gången jag målar med denna färg, måste säga att jag är positivt överraskad. Det var enkelt, jag målade direkt på den befintliga målarfärgen, utan att slipa stolen, penslarna var så enkla att skölja och färgen luktade nästan ingenting. Det känns så mycket bättre i magen med färg som är miljövänlig.

Annons

I och med att jag ville att en liten bit av ändbenet skulle vara träfärgat så var jag tvungen att slipa bort färgen bara på ändarna för att det skulle bli träfärgat, resten av målarfärgen lät jag sitta kvar, eftersom det skulle gå bra att måla med denna färg, direkt över färgen.

Benen tejpades innan målning så att det skulle bli en tydlig övergång mellan trä och färg.

Här ser ni en tydlig bild på när jag målar direkt på stolen utan underarbete och färgen fäster suveränt bra.

Låt färgen torka och ta bort tejpen på stolsbenen så är stolarna klara. Man kan behandla stolarna med vax också för att få en tåligare yta. Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska göra det eller ej.Önskar er en solig och fin helg

 

Fotnot: Reportaget som jag inspirerats av från Sköna hems tidning är från Elin Lannsjös ateljé. Tack Elin för inspirationen till stolarna.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

46 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar