Annons
Annons

Husmorstips propplösare

Testade bästa propplösaren häromdagen. Som ni vet så måste man tyvärr rensa rören till handfaten med jämna mellanrum och jag hade gjort så. Verkligen tagit bort varendaste del och gjort rent. Inte världens roligaste jobb, men någon måste tyvärr göra det.

Annons

Trots det så var det fortfarande dåligt flöde för vattnet ner i avloppet.Fick då för mig att testa att göra egen propplösare av saker jag hade hemma. Propplösare tillhör en av de kemikalier i rengöringsstallet som påverkar miljön mest.Det du behöver är: 

bikarbonat
vinäger
kokande vatten

Jag hällde först bikarbonat i avloppet, ungefär en matsked. Därefter hällde jag på vinäger tills man hör att det börjar pysa. Låt det stå och pysa ett tag, kanske en till två minuter. Därefter häller du kokhett vatten i avloppet, kokade upp en 10 liters kastrull full med vatten..

Nu ska det mesta ha gett med sig. 

Men som sagt, det viktigaste är att alltid rensa avloppet först innan man börjar hälla i saker i det. Faktiskt alltid det mest effektiva sättet att få ordning på problemet.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

36 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar