Annons
Annons

Inredningstips: Inred sovrummet med en tavla ovanför sängen

Hur många har inte en ärvd tavla som är undanstoppad på vinden eller i garderoben och väntar på bättre tider? Nu är det dags att plocka fram den.

 

Idag tänkte jag dela med mig av ett inredningstips. Under en ganska lång tid nu har vi sett många av de stylade hemmen inredas med svartvit fotokonst. Men jag upplever just nu en förändring i den tidigare så tydliga trenden. Den målade tavlan och fotokonst med färg håller på att flytta in.

Annons

Min personliga åsikt är att den svartvita fotokonsten kommer att fortsätta att vara populär ett tag till. Men vi kommer även våga lite mer, våga ta in en tavla i inredningen. Det gör att det inte känns lika avskalat i rummet utan det mjukar upp på ett helt annat sätt.

Inred sovrum med tavla

Ett tydligt exempel på detta är stylisten Sanna Fischers hus. Hemmet är till salu just nu via Magnussons mäkleri och har synts på en rad olika bloggar. I sovrummet är det en ganska så stram inredning. Som mjukats upp något med lampan på nattduksbordet från Flos, de fina runda knopparna på väggen och pionerna i vasen. Förutom detta så ger sovrummet ett ganska stramt intryck. Med alla raka linjer både i badrumsdörr, nattduksbord och de svartvita lakanen.

Men tack vare tavlan så mjukas sovrummet upp ytterligare och bidrar även med lite mer färg. Testa gärna genom att sätta handen för tavlan på bilden och se hur rummet påverkas.

Hade tavlan haft en mer snirklig ram så hade sovrummet fått ett helt annat intryck. Nu tas den svarta färgen och formen på ramen upp av sängkläderna och i de svarta lamporna på väggen.

 

 

 

 

DELA (0)
PINNA (0)

2 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar