Annons
Annons

Jag är inte duktig- Jag är bara inte rädd för att misslyckas.

I min drömvärld skulle jag höra färre tjejer som säger: – Nä, men jag kan inte snickra, det får min sambo göra.

Jag får ofta höra att:  -”Du är så himla duktig, för du snickrar och håller på”. Men jag måste säga att jag är inte duktig, det handlar bara om att jag är inte är så rädd för att misslyckas. Så jag prövar att göra saker, vilket gör att desto mer jag prövar, desto bättre blir jag på det. Och jag älskar att lära mig nya saker!

Annons

mala-om-kok

Jag har önskat så många gånger att fler tjejer skulle inse hur roligt det är att faktiskt skapa med sina egna händer. Och framförallt, att snickra eller hålla på i ens boende. Vem är det som säger att just du ska stå framför grytorna och laga mat och fixa barnen medans karln fixar renoveringen? Det skulle lika gärna vara tvärt om.

Killarna är oftast inte särskilt mycket bättre på att snickra än vad du är. Det är bara att de förväntas att de ska vara bra på att snickra och därför tar de på sig rollen och börjar att renovera. Och desto mer de gör det, desto bättre blir de på det, på samma sätt som du skulle kunna bli.

Något som jag också tycker är superviktigt för att lyckas med renoveringen är att ha bra verktyg. Så jag älskar min skruvdragare, för den kan jag både skruva och borra hål med. Jag behöver en hammare, vattenpass och en kap. Så mycket mer än så behöver man inte för att kunna komma ganska långt inom renovering och snickrande.

Så om du inte har det själv eller din sambo, så investera i detta. För om du har hyfsade verktyg så är det lättare att göra ett bra resultat. Något som också är viktigt, förvänta dig inte att allting kommer se perfekt ut till en början. Utan det handlar om att öva, för det är av misstagen som man lär sig.

Som nu, den här sovrumsväggen som jag håller på och bygger till min sons rum, den är inte ett dugg perfekt, för jag har ju måttat helt fel. Men skit samma, jag har gjort den själv och det gör att jag kan känna mig lite extra stolt.

Och jag är ingen snickare, så jag gör så gott jag kan, men då har jag iallafall vågat testa. Och det är så himla mycket roligare att stå och snickra än att laga mat. Det tycker i allafall jag.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar