Annons
Annons

Jaha! du ”jobbar” hemifrån, men då kan du väl inte jobba så mycket

Det här med att jobba hemifrån är inte alltid så lätt. Man möts ganska ofta av folks reaktioner, som kan låta likande denna- Jasså, AHA! du ”JJJOOObbar” hemifrån, så drar de alltid ut på ordet jobba och betonar det extra mycket och får något nedvärderande i blicken. Det här är en kommentar som jag möts av nästan varje gång jag säger att jag har mitt kontor hemma och jobbar hemifrån. Jag förstår att det inte alltid är illa ment. Men det är mångas sätt att se på att jobba hemifrån och jag börjar bli så less på den kommentaren och inställningen till mitt arbete och många andras arbete för den delen.

Annons

Jag måste säga att jag jobbar mycket mer och effektivare när jag jobbar hemifrån än vad jag gjorde när jag jobbade på kontor.

På kontor upplevde jag det så att man tog en förmiddagsfika, träffade kollegorna, pratade om hur helgen hade varit. Satt i långa möten som ibland kändes som tidstjuvar utan relevant innehåll. Och sen efter det så var det lunch en timme och senare på eftermiddagen så skulle det såklart fikas.

bloggplanering-struktur-blogg_2

Nu när jag jobbar hemma så prioriterar jag inte fikarast på förmiddag eller eftermiddagen för jag är oftast så uppslukad av mitt jobb. Dessutom är det ganska trist att fika själv. Så det blir inte av. När det kommer till lunchen så värmer jag gårdagens mat i micron och äter upp den, sen återgår jag till jobbet. Så den som säger att man jobbar mindre för att man jobbar hemma. Får nog ta och tänka om.

Och jag vet inte varför folk säger de här kommentarerna och det stör mig lika mycket varje gång. Under en period kom jag på mig själv med att jobba extra mycket för att bevisa att jag minsann inte sitter och larvar mig under dagarna. Vilket är helt galet egentligen. Jag gick aldrig ut och tog en promenad på lunchen utan extremt dåligt samvete, för att jag var rädd för folks tyckande och tänkande. Tänk vad mycket sådant kan ställa till det.

Fastän det var så jag gjorde när jag jobbade på kontor. Då åt jag ofta matlåda och gick ut och gick en sväng på lunchen med mina kollegor.

Jag har fortfarande väldigt svårt att ta raster, med det är inte för att jag har dåligt samvete längre utan för att jag känner att det är så roligt att arbeta. Men jag jobbar hela tiden med att bli bättre på att ta pauser.

Efter att ha varit egen i 3,5 år så börjar jag faktiskt skita i vad folk tycker och tänker. För det spelar ingen roll, hur duktig eller flitig jag är. Det är ingen som vet det i allafall, utom jag. Så jag straffar bara mig själv i längden.

Och som ett brev på posten så upptäckte jag igår kväll. När jag skrivit klart denna texten att TINYpulse har släppt en undersökning som även stöds av en tidigare studie av Harvard Business Review  ”som visar att anställda som jobbar hemifrån tar färre pauser och sjukdagar och är mer produktiva överlag. ” Hus & Hem

 

Hur upplever du det att vara egenföretagare? har du varit med om något liknande? eller du som inte jobbar hemifrån. Vad är din inställning till att arbeta hemma?

 

DELA (0)
PINNA (0)

8 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar