Annons
Annons

Kurs i hur man skär glas

I går var jag på ett helt fantastiskt kreativt ställe Subtopia, som är en plats för kreativitet. Var på en workshop i hur man skär glas. På Subtopia finns plats för konst och kultur i alla möjliga former och det märks på en gång när man kliver in i de gamla industrilokalerna och hela min kreativa själ ryser av välbehag. Det är på såna här ställen som jag känner mig hemma, jag trivs så in i märgen och vill aldrig gå därifrån. Tänk det trodde jag aldrig för 10 år sedan, när jag läste ekonomi och marknadsföring på universitet och hade inte alls några konstnärliga ambitioner, de hade liksom trängts undan där bland alla måsten som man skulle göra i livet.

Annons

Vilken ögonöppnare det var när jag började på folkhögskolan för 4 år sedan och läste ett estetiskt basår, där hittade jag äntligen hem.I lokalen som vi satt och hade workshopen hade Fia som höll i kursen, inrett hela stället utan någon budget, hon hade alltså fått, byggt och letat efter saker som andra inte ville ha längre och inrett det jättefint. Tänk att vi slänger så himla mycket fina saker som någon annan kan ha nytta av.Som här hade hon gjort bord av trästubbar, har länge tänkt att jag ska göra det hemma, men inte tagit mig för. Tycker att det blir så fint.Eller som här, har hon tapetserat hela väggen med tidningsutklipp.Dukningen med de fina vaserna och ljuslyktorna gjorda av vinflaskor var så fin.och sen den där spegelväggen, med olika speglar som blir så effektfull.Behöver jag säga att jag hade en helt suverän kväll? och det där med att skära i glasflaskor, var svårare än jag trodde för att få till det där skarpa snittet… Måste definitivt hem och öva mer, för mersmak på detta har jag absolut fått.

Kanske att det kommer en liten beskrivning också på hur man gör, måste bara få till det själv först.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

46 kommentarer

profilbild_helena_nord_hogerspalt

Jag heter Helena Nord och min största drivkraft med min DIY blogg är att inspirera andra till att skapa med händerna. Bloggen handlar om DIY (do it yourself), pyssel, inredning och recept.

Utan min limpistol, färgpensel och skruvdragare i hand känner jag mig vilsen.

Jag arbetar som fotograf, bloggare och DIY inspiratör och hjälper företag med att skapa inspirerande bilder med DIY tema.

Ni hittar mig även på

www.enformavnord.se

Facebook: facebook.com/mormorsglamour

Instagram: @mormorsglamour

Pinterest: DIY Helena NordAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar